Asystent parkowania... próbował ktoś w OIIFL?
Zwiń
X
-
tylko kodowanie modułu PDC i radiaZamieszczone przez rrafalbossPomiedzyczyli do wizualizacji nie trzeba zadnych przewodow dorabiac?
Zostaw komentarz:
-
-
Pomiedzyczyli do wizualizacji nie trzeba zadnych przewodow dorabiac?
Zostaw komentarz:
-
-
Radio dostaje komunikaty po CAN. Nie ma żadnych przewodów pomiędzy PDC i radio.Zamieszczone przez militarCzy widział ktoś gdzieś wiarygodną rozpiskę pinów 16pinowego gniazda lub wtyczki w module pdc? Te które znalazłem zakładają tylko 8 aktywnych żył (+, -, dwie na buzzer, dwie na CAN i chyba dwie na niedotyczący mnie włącznik przednich czujników(?)).
Zakładam ori pdc (na razie tylko tył) do O2 toura. Kupiłem moduł 5J0919475A, sensory 7H0919275C i wiązkę to spinającą. Radio mam swing 1Z0035161G z obsługą wiazualizacji czujników. Gateway i moduł CE na pewno pdc i wizualizacje pociągnią. Ale czy nie powinno być żył pomiędzy radiem a modułem pdc właśnie do wizualizacji, czy to wszystko komunikuje się wyłącznie po CANL i H i pozostaje kwestia kodowania i adaptacji po montażu? Moje wątpliwości wzięły się stąd, że dla ułatwienia na szrocie kupiłem idealnie pasującą 16pimową wtyczkę z obciętymi kablami, których jest 12. Ale ta wtyczka o numerze 4A0971883A ma według opisów znalezionych w necie więcej zastosowań, niż tylko do pdc i jeśli dokładnie te same kształty wtyczek na aucie się rzeczywiście powtarzają, to już całkiem zgłupiałem.http://www.briskoda.net/forums/topic...an-gateway-to/
Zostaw komentarz:
-
-
Czy widział ktoś gdzieś wiarygodną rozpiskę pinów 16pinowego gniazda lub wtyczki w module pdc? Te które znalazłem zakładają tylko 8 aktywnych żył (+, -, dwie na buzzer, dwie na CAN i chyba dwie na niedotyczący mnie włącznik przednich czujników(?)).
Zakładam ori pdc (na razie tylko tył) do O2 toura. Kupiłem moduł 5J0919475A, sensory 7H0919275C i wiązkę to spinającą. Radio mam swing 1Z0035161G z obsługą wiazualizacji czujników. Gateway i moduł CE na pewno pdc i wizualizacje pociągnią. Ale czy nie powinno być żył pomiędzy radiem a modułem pdc właśnie do wizualizacji, czy to wszystko komunikuje się wyłącznie po CANL i H i pozostaje kwestia kodowania i adaptacji po montażu? Moje wątpliwości wzięły się stąd, że dla ułatwienia na szrocie kupiłem idealnie pasującą 16pimową wtyczkę z obciętymi kablami, których jest 12. Ale ta wtyczka o numerze 4A0971883A ma według opisów znalezionych w necie więcej zastosowań, niż tylko do pdc i jeśli dokładnie te same kształty wtyczek na aucie się rzeczywiście powtarzają, to już całkiem zgłupiałem.http://www.briskoda.net/forums/topic...an-gateway-to/
Zostaw komentarz:
-
-
1K0 tak .Zamieszczone przez mario7880Bardzo dziekuję.o taka odpowiedz mi chodziło.a powiedz mi czy taki magiel 1k0......m może byc.pomożesz co do kabelkomani?
napisz jakie są te róznice w kablach bo pisałes ze juz wisz, ja takiego magla nie miałem, nie wiem
Zostaw komentarz:
-
-
Bardzo dziekuję.o taka odpowiedz mi chodziło.a powiedz mi czy taki magiel 1k0......m może byc.pomożesz co do kabelkomani?
Zostaw komentarz:
-
-
M i L to dobre magle pod PLA 1,5 nie do konca dziala z PLA 2.0 Gubi sygnał, nie dziala wyjezdzanie z zatoczki itp . Musi byc 1K0 lub 5N1
Zostaw komentarz:
-
-
.ABS-zakodowany+nowe czujniki.chodzi o magiel,czy wymieniac czy da się cos zrobić.
Zostaw komentarz:
-
-
To jeżeli wiesz ze jest inna pinologia to łatwo porównać które kable się zamieniłyZamieszczone przez mario7880A czy z przekładką magla jest dużo roboty.Dokładnie chodzi mi o elektronikę,bo z tego co wiem to jest inna pinologia w wiązkach.Tak sobie myśle, że może zastosuję sam magiel od golfa 6 ,,1k0,,
Czy coś jeszcze jest do wymiany[czy jeszcze są do wymiany manetki zespolone z taśmą]
magiel, ABS pod PLA 2.0 (zakoduj i zobacz czy łyknie) i czujniki ABS tylne pod PLA 2.0
Zostaw komentarz:
-
-
A czy z przekładką magla jest dużo roboty.Dokładnie chodzi mi o elektronikę,bo z tego co wiem to jest inna pinologia w wiązkach.Tak sobie myśle, że może zastosuję sam magiel od golfa 6 ,,1k0,,
Czy coś jeszcze jest do wymiany[czy jeszcze są do wymiany manetki zespolone z taśmą]
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam magiel 1K1 909 144 M i PLA 2.0 działa, tylko nie chce wyjeżdżać w automacie.Zamieszczone przez spacewalkerNa moje oko to magiel jest za stary.
1K1 magiel był w staszych budach, tam gdzie jest PLA fabrycznie jest 1K0 lub 5N1
Niby L / M cos tam se radzi z 1,5 PLA , i niby adaptacje przyjmuje na 2.0
ale tak jak mowie , 1K0 magiel byl montowany w golfie 6 ,
a Auto masz stare, widze ze licznik wsadzony nowy + ABS
Zostaw komentarz:
-
-
Na moje oko to magiel jest za stary.
1K1 magiel był w staszych budach, tam gdzie jest PLA fabrycznie jest 1K0 lub 5N1
Niby L / M cos tam se radzi z 1,5 PLA , i niby adaptacje przyjmuje na 2.0
ale tak jak mowie , 1K0 magiel byl montowany w golfie 6 ,
a Auto masz stare, widze ze licznik wsadzony nowy + ABS
Zostaw komentarz:
-
-
A sprawdzales wiaski?
Ja nowa oryginalna musialem przerobić pod pla 2,0 a była z pla 1,5 bo w a3 nie było pla 2,0
Wiec jeżeli ty miałeś wcześniej 1,0 to może sprawdz wiaska
Może boczne czujki masz jako srodkowe
A do wyjazdu to kierownica skreca tylko na maxa i zaraz jak ruszysz to funkcja już się wylancza bo już sam musisz kierowac
[ Dodano: Pon 23 Lut, 15 19:06 ]
Zostaw komentarz:
-
-
Tak mam 12 czujników.....i tak jak pisałem wcześniej wyjazd działa sporadycznie.....ops 360 zawsze działa
Zostaw komentarz:
-
-
czujników ma byc 12 i ops 360 , czy to masz ?
Wyjazd dziala bez względu na to czy zaparkowałes z pilota czy nie
Zostaw komentarz:
-
-
mam orginalne wiazki 6 czujnikowe i prawidłowo podpięte.moze te boczne sa w złym kierunku ustawione,przyklejone.moze ty podeślesz mi swój scan to porównam graty jakie masz w autku
Zostaw komentarz:
-
-
To najpierw posprawdzaj to co ci pisałem (sprawdz wizualizacje, a tylnych 6 czujek tez wizualizacje ci pokazuje) i jak dalej nie będzie będzie parkowal to podmien te dwa tylne czujniki
Zostaw komentarz:
-
-
mam rns 315.....pokazuje wizualizacje i nawet 360...zobaczę jeszcze czujniki
Zostaw komentarz:
-
-
może czujnik zapsuty? (dorabiając te czujki z tylu gdzie się wpinales chodzi mi o te 2 przewody które ida w instalacji, najlepiej wpinac się z 20 cm od kostki)
patrzales schemat do tego sterownika 3AA? Ja miałem zwykłego park assist (tylko 4 czujki z tylu) musialem zmienić miejsca czujek z srodkowego lewego na lewy i druga strona tez
Może tez musisz i glatego ci nie znajduje (masz navi? i podczas parkowania pokazuje ci przeszkodę na czujnikach? jak tak to tez sprawdz który gdzie pokazuje)
malowales czujki?
a probowales parkować z lewej strony?
może bliżej podjedz
Zostaw komentarz:
-
-
Na zegarach wszystko pokazuje......tylko tak jak by czujniki nie widziały pustego pola....nie chce parkować ani w jeden ani w drugi sposób..A co do sterownika to jest dobry....testowałem 3 sztuki i wszystkie działają tak samo.....może czujniki z tyłu,,boczne,, sa pod złym kontem.....testowałem ten moduł wcześniej bez czujników abs z literka A i z czujnikami bocznymi na kablach wiszaacymi za szyba .Auto znajdowało pole i chciało parkować do tyłu,lecz z braku czujników abs przestawało.
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystkie czujki dzialaja?
Wejdz w 10-park assist i w kodowaniu bądź w adaptacji (nie pamiętam) i tam będziesz miał możliwość rozwiniecia listy i wybierz weel i tam wpisz obwod kola
A może sterownik 3AA cos nie tak
Ja mam ten sam w audi a3 i u mnie wszystko ok smiga
Na zegarach wszystko ci pokazuje?
Jakie chcesz parkowanie wykonać?
Do koperwy wciskasz raz przycisk a do prostopadłego dwa razy
Masz przycisk lampka?
Zostaw komentarz:
-
-
Mam rozumieć ze wyjazd działa tylko po wcześniejszym zaparkowaniu,a nie kiedy chcemy wyjechać,,wieczorem parkujemy ,a rano chcemy wyjechać,,....obwodu nie wpisywałem bo nie wiem gdzie w module się wpisuje...
dołożyłem
-czujabs na tył z literką A dedykowane do tego modelu
-2 dodatkowe czujniki parkowania na krawędzie zderzaka
-moduł 3aa.....l
Zostaw komentarz:
-
-
Wyjazd z zaparkowanego miejsca działa?
Nie wiem czy jest to możliwe ale o ile się nie myle to działa tylko PO automatycznym zaparkowaniu
A na zegarach pokazuje ci ze szuka miejsca?
Obwod kola wpisany w sterownik 3AA...?
A czujniki ABS-u tyl wymieniles?
Napisz co dolozyles po wymiania z gen. 1 na 2
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: